Arbo arts Nijmegen

-->
Wie is een Arbo arts?

Een Arbo arts is een arts die bij een arbodienst werkt of in de arbodienstverlening werkt. De arbodienst zorgt ervoor dat werknemers onder goede omstandigheden werken tevens ondersteunt een arbo arts die in dienst is van een arbodienst de werkgevers met het opstellen van een goed arbeidsomstandigheden- en verzuimbeleid. Als een werknemer van een bedrijf plotseling ziek wordt waardoor hij/ zij niet meer kan werken, dan krijg deze werknemer te maken met een arts van de Arbo, een Arbo arts dus. Deze arts vraagt de zieke werknemer om langs te komen, of ze komen bij hem/ haar thuis op bezoek om te kijken hoe het met de arbeidsongeschikte is.
Arbo arts is geen bedrijfsarts, het feit dat een arts werkzaam is als Arbo arts, zegt dus niets over de specialisatie van de arts want het kan hierbij dus gaan om een medisch specialist, een huisarts, een verzekeringsarts, noem maar op. Het is dus in ieder geval geen arts die voor een speciale bedrijfartsenrichting is opgeleid, want is dit wel het geval dan spreken we van een bedrijfsarts.

Wat doet een arbo arts?

Wanneer een Arbo arts vindt dat desbetreffende werknemer kan gaan werken, eventueel met aanpassingen of onder andere voorwaarden, dan is het besluit bindend en moet arbeidsongeschikte aan de slag. Normaal gesproken zal dit niet tot conflictsituaties leiden, omdat een Arbo arts naast zijn eigen onderzoekingen ook zeker rekening houdt met een diagnose die door een andere arts is gesteld en met de bevindingen en aanbevelingen van je behandelend arts, dan kan zowel huisarts als specialist zijn. Het is aanbevolen om de Arbo arts altijd op de hoogte te stellen van situaties met betrekking tot gezondheid van de werknemer die tot ziekteverzuim zouden kunnen leiden.

Neem contact met ons op voor een bedrijfsarts bij u in de buurt:

Bedrijfsdokter

Gildekamp 2110

6545 KG  Nijmegen



Tel: 024-845 68 74